Shopping i Lønstrup

På hovedgaden midt i Lønstrup ligger byens butikker med et stort udvalg af danske, skandinaviske og internationale brands. Butikkerne har alle fokus på kvalitet og på at kunne tilbyde unikke brands til deres kunder. Alle butiksejerne har mange skønne butikker, hvor du kan købe alt fra brugskunst over garn til smukke kunstgenstande. Butiksejerne er nærværende og har fokus på at give Lønstrups gæster en god oplevelse. Det betyder også, at butikkerne har åbent hele året rundt.

Aktiv ferie  i Lønstrup

Aktiv ferie i Lønstrup

Aktiv ferie i Lønstrup

Lønstrup er en livlig ferieby ved Vesterhavet, som med sin beliggenhed og fantastiske natur indbyder til en aktiv ferie sammen med hele  familien.

Er du til løb eller vandreture, kan det klart anbefales at tage en tur på standen, og et smut forbi den nyrestaurerede gamle kornmølle, Vennebjerg Mølle der ligger få kilometer fra Lønstrup centrum.

Strande i Lønstrup og omegn

Strandene i Lønstrup og omegn

Nyd en dag på stranden, tag en dukkert i vesterhavet

Naturkatastrofen i Lønstrup

Naturkatastrofen i Lønstrup

Naturkatastroen d. 11 august 1877. Den dag blev for altid skrevet ind i byens historie. Lønstrup bys udseende blev forvandlet i løbet af få timer, af et voldsomt skybrud.

Hen over middags tid trak der sig et voldsomt uvejr hen over det smukke fiskerleje. Den lille bæk blev forvandtel til en voldsom, nærmest brusende elv. 

Campingpladser i Lønstrup

Campingferie er en hyggelig form for overnatning for både børn og voksne. Lønstrup har to campingpladser, der begge også tilbyder overnatninger i hytter og aktiviteter for børn.

Gallerier i Lønstrup

Lønstrup har et bredt udvalg af spændende gallerier.

Keramik i Lønstrup

I Lønstrup har keramikere slået sig ned og ladet sig inspirere af den storslående natur omkring sig. 

Øvrig overnatning i Lønstrup

Her kan du se et udvalg af øvrig overnatning i Lønstrup og omegn.

Feriehusudlejning i Lønstrup

Lønstrup og omegn har særligt mange feriehuse. Dette giver mulighed for ferie med hele familien, venner og husdyr. Uanset om du vælger at bo i byen blandt gallerier og caféer eller i feriehuse midt i den storslåede natur er du altid tæt på Vesterhavet. I og omkring Lønstrup strækker der sig kilometerlange sandstrande, omkranset af indlandsklitter og klinterne. den rene luft og brusen fra havet giver energi og næring til sjælen.

Kirkerne i Lønstrup og omegn

Kirker i Lønstrup og omegn

Kirker i Lønstrup området byder på historisk inventar og flot arkitektur.

Nogle af kirkerne har kirkevandringer i og omkring området, hvor der levende fortælles om historier fra "dengang" og nu.

Hotel overnatning i Lønstrup

Lønstrup har to familiedrevne hoteller med tilhørende lejligheder, hvor der er mulighed for både kortere og længere ophold. Desuden er her et autentisk badehotel, der tilbyder ro og nordjysk livsnyderi.

Fiskeri i Lønstrup

Fiskeri i Lønstrup

Ved den lille bådeplads i Lønstrup kan man stadig opleve, hvordan fiskerne efter en tur på havet trækker bådene op på land. 
Mårup Kirke

Mårup Kirke

Syd for Lønstrup har Vesterhavet også sit tag i skrænten. Mårup Kirke står ikke længere. Kirken blev opført i starten af 1200-tallet og lå dengang cirka to kilometer fra kysten. Skrænten rykkede hele tiden nærmere og i 2008 valgte man at nedtage toppen af kirken, så kun væggene stod tilbage. I 2015 blev de sidste rester af kirken nedtaget. Kirkegården og gravene står urørt og vil følge naturens gang og på et tidspunkt styrte i Vesterhavet.

Lønstrup

Lønstrup - Den lille by ved havet

Den lille by ved havet

Naturen og havet har sat sit præg på Lønstrup i mere end én forstand. Det barske Vesterhav, som i hundreder af år har brødfødt en stor del af Lønstrups befolkning, tager hvert år en stor bid af de stejle skrænter omkring Lønstrup.

Ruinerne af Mårup Kirke samt kirkegården kan ses i byens udkant - og Rubjerg Knude Fyr er samtidig ved at drukne i sandet. Sandflugten har skabt det imponerende scenarie med det tilsandede fyrtårn.