Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium - Nordeuropas største akvarium

Historien bag Nordsøen Oceanarium

Udsigter i Toppen af Danmark

Gedebjerget ved Sæby

Gedebjerget ligger højt hævet over Sæbygård Skov med udsigt over havet, byen, skoven og Sæbygård Slot.

Mere om Gedebjerget

Teglhøj ved Sindal

Midt mellem Skagerak og Kattegat og 93 m over havet ligger egnens bedste udsigtspunkt.

Mere om Teglhøj

Sanglærke

Forårets fuglesang i Toppen af Danmark

Lyset lokker fuglene frem

Det er den dagligt voksende mængde af lys, der gør, at fuglene begynder at synge om foråret. Og det er jo også solen, som lokker menneskene ud i den vågnende natur. Kender man ikke de forskellige fuglestemmer fra hinanden og er man nybegynder på feltet, så er der et par tips her.

Ski, skøjter og kælk i Toppen af Danmark

Kælke og stå på ski om vinteren

Når sneen falder og landet bliver hvidt, byder Vendsyssels natur på mange muligheder og aktiviteter.

Der er gode kælkebakker i skovene, og mange skovveje er gode at stå på ski på. Nogle steder bliver der etableret egentlige skiløjper.

Lystfiskerens 10 bud

1. Respekter fredningsbælter ved å- og bækudløb. Lovmæssigt er der fastsat fredningsbælter ved hver å-udløb. Fredningsbæltet går 500 meter til hver side og i en ekstra zone ud for udløbet.

2. Respekter fredningstiderne. Fisk fanget i fredningsperioden skal straks genudsættes med gelinde - også selv om den ikke er levedygtig efter genudsætningen.

Cykelruter i Toppen af Danmark

Toppen af Danmark er ideel til cykelferie eller udflugter på to hjul. Fra Skagen i nord til Løkken og Sæby i syd, og hele vejen tværs over Hjørring bjerge og Tolne skov findes et fintmasket net af afmærkede cykelruter, som giver optimale muligheder for at komme tæt på den særprægede nordjyske natur. Man nyder naturen, duftene og stilheden, bestemmer selv tempoet og gør holdt, hvor og hvornår man har lyst.

Strande i Lønstrup og omegn

Strandene i Lønstrup og omegn

Nyd en dag på stranden, tag en dukkert i vesterhavet

Strande i Sæby og omegn

Der er brede, børnevenlige sandstrande langs hele Sæby Nordstrand, ved Lyngså og Voerså.

Strandene i Sæby og Lyngså er tildelt Blåt flag. 

Året rundt finder man spændende strandopskyl som tårnsnegle, de lange knivmuslinger, pelikanfod og flotte rødkonk, krabber og konkylier. 
Få en oversigt over de forskellige snegle og muslingetyper på Sæby Turistbureau.

Der er muligheder for at finde rav efter sydøstenvind.

Friske fisk

Fisk i Toppen af Danmark

Friske fisk på bordet

Da Toppen af Danmark har hav til næsten alle sider, er frisk fisk en ofte brugt råvare og kan købes næsten alle steder. Både hos den lokale fiskehandler og på restauranter og caféer. Fisk er sund mad og indeholder mange vigtige nærringsstoffer. Det anbefales at spise fisk mindst 2 gange om ugen. Derfor kan du roligt lade dig friste af de mange lækre fisk fra havet omkring os.

Nordsø-stien

Nordsøstien ved Frederikshavn og omegn

I baglandet mellem Aalbæk og Strandby ligger store mose- og hede strækninger. Her ligger Aalbæk Klitplantage, hvor der vokser forskellige fyrretræer. Der findes også stensletter, et landskab, som er helt specielt for landsdelen. Mellem Aalbæk og Strandby ligger Jerup, hvor man kan opleve et lille fredet særpræget område, dannet af havet. Det er et såkaldt rimme doppe landskab, som kun findes på Kattegatsiden af Vendsyssel.

Skovene omkring Hirtshals og Tversted

Skovene omkring Hirtshals og Tversted

En stor del af strækningen fra Tornby til Tversted er dækket af store klitplantager. Klitplantagerne blev oprindeligt anlagt for at hindre sandflugt. I dag bliver klitplantagerne brugt som udflugtsmål for diverse aktiviteter og til friske gåture.