Familien på svampetur i Toppen af Danmark

Tag familien med på svampetur i efterårsferien. I Toppen af Danmark er der muligheder både for begyndere og trænede svampesamlere. I efteråret er der arrangementer for familien, som gerne vil med på guidede ture. Men der er også hjælp til dem, som hellere vil ud på egen hånd.

Nu er det svampetid

Med den våde sommer med regn i overflod ser det ud til at blive en god svampesæson, og svampene pipler frem overalt.

Lige nu står skovbunden som et skatkammer for svampejægere. Svampesæsonen strækker sig normalt fra august og ind i oktober.

For hele familien

Det er spændende at gå på svampetur i skoven. Her opleves naturen på nært hold og det er en aktivitet, hvor hele familien kan deltage.

Hvad enten man spiser svampe eller ej, så er det en dejlig oplevelse at tage en tur i skoven for at lede efter og se på svampe.

Hjælp til begyndere

Er man nybegynder, kan det være en god ide at tage afsted med en trænet svampe-samler. Rundt om i Lysets Land arrangeres svampeture, hvor vejledere hjælper begyndere på vej. Der findes også hjælp til dem, som gerne vil ud på egen hånd.

Lær at samle svampe med Naturhistorisk Museum

Hvor finder man svampe?

Det er de færreste svampesamlere, som vil dele deres viden om, hvor de finder deres svampe. Viden om gode svampesteder er en velbevaret hemmelighed. Men i efteråret vil naturvejledere, som arrangerer svampeture i Lysets Land også vise, hvor man kan finde svampe.

På egen hånd

Går man en tur med familien i den nærmeste skov, vil man højst sandsynligt se svampe i skovbunden, hvis man bare ved lidt om, hvor man skal lede. 

Den sikre svamp

Den spisesvamp, som uden tvivl er den letteste at genkende er kantarellen. Den ligner ikke nogen af de giftige svampe og der er derfor ingen farlige forvekslingmuligheder. Den er en god spisesvamp, har en god holdbarhed og en fantastisk lækker smag. Man finder den både i løv- og nåleskov. Bunken Klitplantage har ry for at være rig på denne svamp. 

Del denne side

Overnatning i Toppen af Danmark

Bo godt i Toppen af Danmark

Find det helt rette overnatningssted for dig i din ferie.

Bøger om svampe

Hvis man vil samle spisesvampe, er det en rigtig god ide at investere i en anerkendt svampebog. Den kan hjælpe i den svære kunst at bestemme om en svamp er spiselig eller ej. Lån evt. en bog på biblioteket og tag den med på familiens efterårsferie.

Biblioteket

Efterår i Toppen af Danmark

Efteråret i Toppen af Danmark byder på masser af sjove aktiviteter og begivenheder for børn og voksne.